SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 29 ianuarie 2020

Unirea Mică, sărbătorită la bibliotecă


Activitatea de astăzi face parte din Proiectul Educativ în cadrul programului național SNAC 2019-2020 „ACCEPTĂ-MĂ AŞA CUM SUNT” coordonat de prof. itinerant și de sprijin SUSA GABRIELA MARIA.
APLICANT: CSEI ORIZONT ORADEA (prof. Susa Gabriela Maria, Liliana Canalaș, Cărădan Adina, Popa Gina, Tocut Dorina, Indrecan Simona, Balint Ingrid)
PARTENER: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.11 ORADEA (dir. Șaitos Alina, prof. Maghiar Sorina)
Scopul activității este acela ca pe lângă transmiterea de informații importante din trecutul nostru ca popor, să dezvoltăm și o mai bună colaborare între învăţământul de masă, învăţământul special și alte instituții importante din comunitatea nostră, în acest caz Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Oradea și formarea unei atitudini pozitive faţă de elevii cu nevoi speciale.
Profesorii vor desfășura schimburi de bune practici, o mai bună colaborare între învățământul de masă reprezentat de Șc Gimnazială nr 11 Oradea prin prof Maghiar Sorina și clasa a III-a A, învățământul special reprezentat de elevi din clasele V-VIII de la CSEI ,,Orizont” Oradea, cu profesorii: Canalaș Liliana, Cărădan Adina, Popa Gina, Indrecan Simona, Tocuț Maria Dorina, precum și cel integrat reprezentat de grupul elevilor care beneficiaza de profesorii de sprijin Susa Gabriela Maria și Balint Ingrid, din cadrul Școlii Gimaziale Nr 11 Oradea. Prin formarea unei atitudini pozitive față de elevii cu nevoi speciale, prin sensibilizarea comunităţii asupra problemelor copiilor cu nevoi speciale, vom câștiga progrese în asimilarea unor achiziții în plan senzorial, afectiv, social, le va crește stima de sine și vor deveni mai echilibrați.
Activitatea de astăzi a avut ca scop rememorarea actului de la 24 ianuarie 1859 cunoscut sub denumirea de “Mica Unire”. Unire, realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului unitar român. Continuând, cu omagierea celor 170 de ani de la nașterea marelui nostru poet Mihai Eminescu. Menirea noastră a cadrelor didactice este aceea de a nu lăsa în uitare și a menține conștiința trează a elevilor noștri chiar de la vârste fragede și indiferent de ce tip de școlarizare urmează aceștia.
Astfel activitatea a debutat cu interpretarea cântecului ,,Cântă cucu-n Bucovina” interpretare susținută de corului clasei a III-a A de la Șc Gimnazială Nr 11 Oradea care ne-a emoționat peste măsură. Am cântat cu toți în cor, copii și profesori. D-na prof. Canalaș Liliana de la CSEI ,,Orizont” Oradea ne-a vorbit despre actul istoric de la 24 ianuarie 1859, prezentând pe harta României regiunile istorice care s-au unit la acea dată (Moldova și Țara Românească), fotografia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și fotografia unui personaj emblematic al acelei perioade – Moș Ion Roată..
Grupa copiilor de la CSEI Orizont Oradea, coordonată de prof. Tocuț Maria Dorina, prof. Cărădan Adina, prof. Popa Gina, prof. Indrecan Simona au pus în scenă o secvență din povestirea „Moș Ion Roată și Unirea”. Din acest grup de copii au făcut parte elevi cu dizabilități grave de vedere, motorii și cognitive.
Activitatea a continuat prin interpretarea cu ajutorul elevilor clasei a III-a A de la Șc. Gimn. Nr 11 Oradea sub coordonarea învățător prof. Maghiar Sorina, a unui cântec istoric despre Unire.
A doua etapă a activității de azi a constat în marcarea sărbătoririi nașterii poetului național Mihai Eminescu.
Am vizionat, citit și descoperit, împreună cu copiii, informații mai puțin cunoscute despre viața marelui poet.
În continuare elevii clasei a III-a au cântat piesa ,,Revedere”, a interpretului Gheorghe Sărac, pe versurile poetului Mihai Eminescu.
La încheierea activității doamna înv. prof. Maghiar Sorina a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți, elevi și cadre didactice care au făcut posibilă desfășurarea acestui moment și nu în ultimul rând reprezentanților bibliotecii municipale ,,Gheorghe Șincai” Oradea. (D-na Barna Mariana, Tirpe Ramona)
Finalul activității noastre a fost marcat prin Hora Unirii, cântată și jucată de copii, cadrele didactice și reprezentanții Bibliotecii Municipale în holul central al bibliotecii.
Prof. it. și de sprijin: SUSA GABRIELA MARIA
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu