SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 28 februarie 2013

Lecţia de stomatologie

Menţinerea sănătăţii orale este importantă pentru fiecare dintre noi, dar educaţia pentru sănătate este necesară încă din fragedă vârstă. Iată că ieri, de la ora 10:00 în ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Şincai'' Oradea a avut loc întâlnirea medicilor stomatologi: Ţenţ Nicoleta şi Vaschi Camelia din cadrul AMSPPS, cu preşcolarii Grădiniţelor ,,Trei ursuleţi'', din grupele mari, însoţiţi de educatoarele Roşca Ioana, Osvat Laura şi psihopedagog Ban Gabriela. Au învăţat  tipurile de dinţi, părţile componente ale unui dinte, caria dentară şi cauzele apariţiei ei, alimentele care favorizează producerea cariei dentare şi cele care au un rol protector, metodele de prevenire a cariei dentare şi controalele periodice la cabinetul stomatologic. Lecţia de stomatologie va fi continuată practic în familie, copiii vor studia cu părinţii pliantul oferit de medici. Preşcolarii au fost deosebit de receptivi adresând mereu întrebări, solicitând exerciţii practice cu materialele didactice (mulaje, aţă dentară, planşe) aduse de medici pentru demonstraţie.

Un comentariu:

  1. Va felicit pentru acest blog si pentru orice initiativa ce sustine educatia si sanatatea copiilor din tara noastra. Copii sunt viitorul nostru si al tarii si trebuie sa fie invatati sa pretuiasca, sa respecte, sa protejeze atat sanatatea lor cat si cea a tarii. Incepand cu mici obiceiuri sanatoase si incheiand cu stradania de a-i educa pe ceilalti copii sau chiar adulti.

    RăspundețiȘtergere