SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 26 noiembrie 2015

Proiect ,,Cartea - fantezie și culoare''


           Marți, 24 noiembrie 2015, elevii din clasele a VI-a A și B  de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir” au vizitat  Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai”, cu ocazia debutului  Proiectului educativ ,,Cartea – fantezie și culoare”.
        În cadrul activității a avut loc o dezbatere interesantă, moderată de prof. de Limba și literatura română, Turcu Amalia, având ca suport cartea ,,Charlie și fabrica de ciocolată” de de Roald Dahl. Elevii și-au exprimat opinia despre personajele cărții și au observat rolul important pe care îl are familia în formarea copiilor. De asemenea au realizat portrete ale personajelor principale, așa cum reies ele din descrierile autorului. Beneficiind de ecranizarea filmului, pus la dispoziție de doamna bibliotecar Mirela Petronie, la Mediatecă, sfătuiți de d-ra prof. de Limba engleză, Crăciun Andra să urmărescă cu mare atenție ecranizarea cărții, pentru ca într-o întâlnire viitoare să poată fi discutate asemănările și deosebirile, precum și fidelitatea ecranizării față de textul literar.
În final, elevii s-au bucurat să descopere multe volume interesante în rafturile bibliotecii și au împrumutat cărți recomandate pentru a fi citite în acest an școlar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu