SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 11 martie 2016

Mame și copii - fiecare zi petrecută împreună, o bucurie (2)

       
         Părinții care au acceptat invitația de a participa la activitatea desfășurată joi, 10 martie 2016, de la ora 17,00 în Ludotecă și pe holul secției de împrumut pentru copii și tineret sub genericul Mame și copii - fiecare zi petrecută împreună, o bucurie, au avut parte de o oră de discuții interactive moderate de psihologul, profesorul și consilierul şcolar Diana Bodea-Lung.
         În cadrul întâlnirii s-a dezbătut o diversitate de teme legate de comportamentele copilului, dezvoltarea lui la vârsta preşcolară şi şcolară, dificultăţile pe care copiii le pot întâmpina atunci când sunt puşi faţă în faţă cu exigenţele vieţii sociale, integrarea în grădiniţă, socializarea, emotivitatea, modalităţile cele mai eficiente de a ghida trăirile copilului spre pozitiv, importanţa comunicării şi altele.
 
          
           Diana Bodea-Lung, care activează din 1997 în cadrul Liceului Tehnologic Sanitar "Vasile Voiculescu" Oradea şi din anul 2008 la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" Oradea, a acceptat să ne împărtăşească din experienţa sa ca profesor şi psiholog, specialist în educaţie, părinte şi partener în procesul de diagnoză, prevenire şi rezolvare a situaţiilor care reclamă prezenţa specialistului în relaţiile copilului cu ceilalţi (părinţi, colegi, educatori, comunitate).
      Micii cititori s-au lăsat prinşi într-o activitate bazată pe cartea lui Eric Carle - Omida mâncăcioasă - , în cadrul căreia povestea şi personajul au prins viaţă prin lectură, imagini, modelaj, desen, discuţii şi joc. Copiii s-au bucurat şi de jucăriile aflate în secţie: tobogan, căsuţe, lego-uri, ş.a. Cei mai mici dintre ei au preferat să facă acest lucru în apropierea mamelor, fapt care vorbeşte încă o dată despre importanţa relaţiei copilului cu cea care stă la baza întregului lor univers.
       Activitatea a debutat în prezenţa dnei Mariana Barna, şefa Serviciului Comunicarea colecţiilor şi este rodul colaborării şi deschiderii de care au dat dovadă toţi cei implicaţi. Fără aportul şi prezenţa unică a fiecăruia această întâlnire nu ar fi putut avea loc.
        Le mulţumim tuturor!
        Iată câteva imagini: 


       
      







Pentru a vedea mai multe imagini accesaţi adresa de Facebook a Bibliotecii Judeţene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu