SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 14 februarie 2017

Ziua internațională a iubitorilor de bibliotecă - 14 februarie

Pe lângă atributul de zi a  îndrăgostiților, 14 februarie a fost declarată și ziua îndrăgostiților de bibliotecă în anumite părți ale lumii.
Cartea umple multe goluri care se ivesc în existenţa noastră, iar biblioteca suplineşte lipsa resurselor materiale necesare achiziţiei permanente de cărţi.
Intrăm în bibliotecă cu încrederea că vom găsi cărţi pe o temă anume sau chiar o carte anume.
Cum am putea evita să ne îndrăgostim iremediabil de carte, câtă vreme ea ne oferă:
- prietenia ei necondiţionată şi o relaţie originală cu autorul/ii , ideile şi personajele ei;
- informaţii din toate domeniile, ajutându-ne să facem faţă cerinţelor şcolare, sociale, de relaţionare, etc.;
- posibilitatea de a ne autoeduca şi excela în domenii în care dorim să cunoaştem mai mult;
- apropierea de cei care au pasiuni comune cu noi;
- iluzia atotputerniciei ... cum, n-aţi simţit niciodată asta? conştiinţa că ştiţi toate acele lucruri de care aveţi nevoie pentru a vă considera un om cultivat, un om educat, un candidat perfect pentru o bursă, pentru o slujbă, pentru un concurs, pentru o conversaţie cu o persoană importantă pentru voi? că aveţi toate informaţiile pentru a putea decide corect?
- semnul de întrebare care poate să schimbe direcţia unuia sau altuia dintre aspectele vieţii noastre;
- un inamic pe care să ne vărsăm amarul unei opinii apăsate şi-i spunem: "hai, dom'le, nu-i chiar aşa, acest autor bate câmpii!";
- privirea aprobatoare de care avem nevoie când teoriile ne sunt combătute şi ne simţim neînţeleşi ...
Şi asta nu e tot.
N-aţi moţăit niciodată cu ochii pierduţi pe o filă? Nu v-aţi găsit liniştea într-o carte într-o duminică fără ocupaţie când umblaţi de colo-colo prin casă, fără să vă intereseze televizorul, fără să aveţi chef de conversaţii, fără să căutaţi, de fapt, nimic, poate doar un câmp enorm cu litere în care să păşiţi fără nicio grijă?
Ca sursă principală de informaţie şi depozitară a unui număr foarte mare de documente, biblioteca oferă şi un spaţiu al alegerii, al liniştii şi concentrării, al socializării şi informării.
Vă mulţumim, prieteni şi iubitori de carte, apropiaţi ai Bibliotecii Judeţene "Gh. Şincai" Bihor (Secţiei Împrumut pentru Copii şi Tineret) şi vă aşteptăm, pentru că, precum vulpea din Micul Prinţ, am descoperit frumuseţea apropierii de voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu