SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 1 februarie 2017

Eminescu şi Creangă - OPERĂ şi PRIETENIE


Cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a marelui nostru poet Mihai Eminescu, dar şi pentru a aminti de prietenia acestuia cu povestitorul Ion Creangă, la Grădiniţa nr. 50 din Oradea s-a organizat o activitate culturală în colaborare cu Biblioteca Judeţeană "Gh. Şincai" Bihor - Secţia Împrumut pentru Copii şi Tineret. 
Activitatea "EMINESCU şi CREANGĂ" a reunit toate grupele de copii din grădiniţă, cadre didactice şi reprezentanţi ai bibliotecii. 
Cadrele didactice au pregătit copiii pentru un minunat recital de poezie eminesciană: "Somnoroase păsărele", "Revedere", "Ce te legeni", "O, rămâi", ş.a. şi au vorbit pe înţelesul celor mici despre opera celor doi reprezentanţi de seamă ai literaturii române şi despre prietenia adevărată care s-a legat între ei. 
Finalul activităţii a constat în vizionarea filmului "Amintiri din copilărie" (scenariul Elisabeta Bostan), care dă viaţă câtorva dintre amintirilor lui Creangă ("La scăldat", "Pupăza din tei", "Caprele Irinucăi"), film pus la dispoziţia grădiniţei de Mediateca bibliotecii judeţene.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu