SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 26 aprilie 2017

23 aprilie - Ziua bibliotecarului român


De Ziua bibliotecarului român, sărbătorită pe 23 aprilie, bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Bihor s-au reunit pentru a acorda profesiei, care-i motivează şi-i defineşte, meritul şi importanţa care i se cuvine.
A fost şi un moment de elogiere a profesionalismului şi dăruirii reprezentanţilor ei.
În acest sens, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" Bihor - Oradea, s-au acordat premii de excelenţă pentru bibliotecarii care timp de mai bine de 30 de ani au fost în serviciul instituţiei de cultură şi a comunităţii şi distincţii pentru bibliotecile municipale şi orăşeneşti cu cea mai valoroasă activitate pe parcursul anului 2016. Câştigătoarea premiului I a fost Biblioteca "Octavian Goga" din Aleşd.
Şefa serviciului Comunicarea Colecţiilor, dna Mariana Barna, a fost unul dintre bibliotecarii distinşi cu diploma de excelenţă pentru activitatea sa în slujba bibliotecii.
Fiecare serviciu şi-a prezentat activitatea, iar concluziile, rostite de directorul manager al instituţiei, dna prof. Ligia Mirişan, sunt de natură a ne readuce aminte faptul că facem o muncă frumoasă, profundă şi deosebit de angajată social (şi prin aceasta, esenţialmente sensibilă la schimbările înregistrate de societate), dedicată ideilor mari şi valorilor umanităţii, ceea ce ne bucură şi ne onorează.
Este uşor sau este greu să fii bibliotecar? Şi una, şi alta.
A pune la îndemâna oamenilor de toate vârstele lumina cunoaşterii, a oferi acces la orizonturi noi şi faţete multiple ale vieţii, prin intermediul resurselor şi activităţilor noastre, poate chiar a reuşi să motivezi, să aduci împreună oameni sau să modelezi situaţii care par închise, prin studiu, lectură, deschidere, iubire de semeni şi toleranţă, reprezintă doar câteva atu-uri şi surse de satisfacţie ale bibliotecarilor.
Dar, plasaţi la răscruce, între realitatea socială şi culturală şi forfota ideilor, ei străbat un traseu profesional uneori complicat.

Felicitări tuturor, în orice moment al carierei lor profesionale s-ar găsi şi "La mulţi ani"!

Mai multe imagini şi informaţii, la: http://www.bibliobihor.ro/?fid=10&sid=2&news=602&m=3&r=1 ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu