SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 7 aprilie 2017

Idei de lectură

Uimitoarele aventuri ale iepuraşului Ţup-Ţup, de Anton Sanda, este o creaţie în versuri născută în exil, după spusele autorului, din dorul de România. Povestea ca atare exista în proză şi fusese povestită nepoţilor, însă, pentru a prezenta într-un mod mai atractiv şi uşor de reţinut aventurile viteazului iepuraş, autorul o transformă în versuri. 
 Versurile exprimă fantastic de bine, pe de o parte, muzicalitatea şi frumuseţea limbii române, extraordinarele ei calităţi de expresie, pe de altă parte, o suită de întâmplări pline de haz, presărate cu curaj, cu înţelepciune şi aventură, fără să lipsească omniprezentul "morcovel".
 Citită de un părinte experimentat în ale lecturilor, succesul este garantat.
Din scrierile scriitorului american William Steig, am ales două volume nu foarte lungi, numai bune de citit într-o seară.
Shrek, povestea unui personaj de o urâţenie monstruoasă, devenit celebru personaj de film, este prima propunere.
În povestea lui Steig, Shrek se naşte din părinţi la fel de urâţi, creşte, trece prin câteva experienţe de viaţă şi se căsătoreşte cu o prinţesă pe măsura lui. 
Sylvester şi piatra fermecată este povestea unui măgăruş care găseşte o pietricică roşie care-i îndeplineşte dorinţele. Din neatenţie, formulează o dorinţă greşită. Ce va face în continuare şi ce îi rezervă viitorul acum, că are un instrument cu care se poate "ajuta", aflaţi citind cartea.
  Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu