SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 2 martie 2011

Ora de stomatologie

Astăzi 2 martie 2011, de la ora 10, a avut loc întâlnirea lunară a copiilor cu medicii stomatologi, la Secţia pentru copii şi tineret. Au participat copiii din grupa mare de la Grădiniţa nr. 22, educatoare: Dorina Inţe şi Grădiniţa nr. 42, educatoare: Negrău Elena şi Erdeli Valeria. Lecţia a debutat cu întrebări privind ocupaţia medicilor stomatologi, conţinutul şi funcţiile cavităţii bucale, tipurile de dentiţie, structura dintelui; limbajul fiind adaptat nivelului de înţelegere al copiilor. S-a vorbit despre caria dentară, ce este ea, modificările de formă şi culoare produse în dinte de carie, respiraţia gurii, durerea pricinuită de carie, cauzele formării cariei şi bineînţeles cum tratăm caria dentară.
Cu un material didactic bogat (mulaje, planşe, afişe, desene, pliante, perie de dinţi) au fost vizualizate modificările produse în dinte şi gingii, fiecare copil exersând pe mulaje spălarea dinţilor, gingiilor şi limbii.

Pentru o mai bună însuşire a cunoştinţelor privind înrijirea dentiţiei, copiii au primit pliante cu imagini şi text pentru a fi citite acasă cu părinţii.

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru orice initiativa si pentru orice efort de sustinere si educare a copiilor din Romania.

    RăspundețiȘtergere