SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 5 mai 2011

George Enescu - compozitor european


George Enescu, (născut la 19 august 1881 la Liveni din judeţul Botoșani şi decedat în 4 mai 1955 la Paris) a fost un celebru compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor român.
Astăzi, joi 5 mai 2011, de la ora 13,30, a fost celebrat de elevii Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr'', clasele a VI-a, a VII-a, a X-a şi de elevii de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul'', clasa a V-a B şi a VII-a, coordonaţi de pofesoara lor de muzică, domnişoara Zita Bondar. Elevii au prezentat referate realizate de ei prin studiul cărţilor aflate în dotarea bibliotecii, despre viaţa şi activitatea compozitorului, însoţite de prezentări în power point. Pentru a le testa cultura generală, elevii de la Liceul Sportiv au solicitat elevilor de la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr'' să completeze un rebus. Răspunsurile fiind evaluate au primit felicitările de rigoare. Rapsodia Română, datorită căreia Enescu devine şi celebritatea internaţională, a fost ascultată cu plăcere de public.
Au participat şi profesorii: Lup Laura, Dumitraş Elena, Ursuţiu Lavinia şi Dărăban Gheorghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu