SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 23 noiembrie 2012

Dinţi frumoşi şi sănătoşi

Ieri, în ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret a avut loc întâlnirea lunară a medicilor stomatologi, cu Teodora Vaschi şi Veronica Motoc de la AMSPPR, Filiala Crişana cu elevii din clasa a II-a De la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan''. Au analizat structura dinţilor şi a cavităţii bucale, au vorbit despre necesitatea controlului periodic la cabinetul stomatologic, au exersat spălarea pe dinţi cu ajutorul mulajelor. Pentru atenţia şi răspunsurilor date copiii au primit pacheţele cu pastă, perie de dinţi şi pliante de la Firma Colgate. Pliantele sunt deosebit de reprezentative, cuprind sfaturi pentru părinţi pentru diferite categorii de vârstă: de la 0 la 2 ani, de la 2 la 6 ani şi peste 6 ani.
Iată câteva sfaturi extrase de pe pliant, pentru un zâmbet sănătos:
1. Periaţi-vă dinţii corect de 3 ori pe zi timp de cel puţin 3 minute;
2. Schimbaţi periuţa de dinţi o dată la trei luni;
3. Vizitaţi medicul stomatolog în mod regulat;
4. Folosiţi mijloace suplimentare de igienă orală;
5. Limitaţi numărul gustărilor între mese
Şi o mai bună deprindere a unui periaj corect faceţi exerciţii împreună, transformând spălatul pe dinţi într-un moment vesel.
Vizitaţi şi: http://www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/intalnirea-lunara-a-stomatologilor-copiii-au-aflat-secretul-dintilor-sanatosi--131308.html

Un comentariu:

  1. Copiii dar si o parte din adulti trebuie neaparat sa invete un principiu simplu : Este mai simplu, mai ieftin, mai comod, sa previi o afectiune (inclusiv orice afectiune dentara) decat sa o tratezi. Astfel ca, aveti mare grija de sanatatea voastra, inclusiv cea a dintilor, ingrijiti-va. Iar pentru parinti : voi sunteti responsabili de educatia copiilor vostri si de bunele obiceiuri ale lor.

    RăspundețiȘtergere