SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 19 decembrie 2012

Colindători de la Dobreşti

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare moştenite de la bunici şi străbunici, colindători din zona Dobreştilor ce învaţă la Liceul Tehnologic Nr. 1 (prof. Matiuţa Mina, prof. Matiuţa Iosif, prof. Geo Maria Livia), la Şcoala Gimnazială nr. 1 Hidişelu de Dobreşti (prof. Dume Minodora şi Jurj Andrada), la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Luncasprie (prof. Bronţ Floare şi Dem Anca) şi la Şcoala Gimnazială nr. 3 Topa de Sus (prof. Orosz Otilia şi Pop Ioana) au făcut un popas la bibliotecă pentru a vesti naşterea Domnului. Colindele culese de la bătrânii din satele de unde vin vor fi păstrate de acum şi de alte generaţii, la fel ca acele costume vechi pe care le poartă astăzi, în prag de sărbătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu