SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 31 mai 2016

1 Iunie - Ziua Internațională a copilului

Ziua de 1 iunie este ziua în care sărbătorim copiii din întreaga lume, cea mai frumoasă perioadă din viața unui copil - copilăria, prilej cu care oferim celor mici sprijin, multă afecțiune și dragoste părintească. Astfel, această zi deosebită a fost sărbătorită pentru prima dată la nivel național în Turcia pe 23 aprilie 1920. Ideea de a avea o zi internațională a copilului i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, idee care a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954.
Declarația cu privire la drepturile copilului a fost aprobată pe 20 noiembrie 1959 și a proclamat drepturi egale pentru copii la educație, învățământ, asigurare socială, dezvoltare fizică și spirituală, indiferent de culoarea pielii, naționalitate, origine socială, situație materială, etc.
Prin urmare, societatea noastră are nevoie de copii educați și sănătoși cu care să ne mândrim.
Totodată, ziua de 1 iunie, ne amintește și nouă, celor mari de momentele frumoase ale copilăriei, de năzbâtiile pe care le făceam când eram mici. Ziua copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm și să ne bucurăm de fiecare zi și clipă a vieții. Este, de asemenea, ziua în care sărbătorim alături de copiii, nepoții, frații sau vecinii noștri și ne lăsăm purtați de bucuria lucrurilor simple, un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aduce aminte de cea mai frumoasă ,,iluzie'' - copilăria.
Această minunată zi a copilăriei este sărbătorită cu mii și mii de baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuțe, jocui și distracții în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragost, inocență, puritate, duioșie, pictură, dansuri, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.
Ziua de 1 iunie este, în cele din urmă ziua în care se celbrează miracolul nașterii, purității, dar și întoarcerea la inocență. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim că ludicul înflorește în inimile noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu