SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 13 iulie 2018

Tabăra de vară

În săptămâna 9 - 13 iulie 2018, la ,,Tabăra de vară'', s-au derulat alte activități interesante și variate.
Astfel, în prima zi din a doua săptămână, Luni, 9 iulie, ne-a încântat cu prezența ei dna Nela Axente, care a pregătit un frumos teatru de marionete inspirându-se dintr-o carte cu un titlu sugestiv ,,Să fii respectuos'' de Katia Trindade și antrenându-i și pe copii în acest minunat ,,joc de marionete''. Tot în această zi de 9 iulie, dna Doina Iliescu a venit cu o scenetă din ,,Povestirile istorice'' ale lui Dumitru Almaș și anume ,,Moș Ion Roată și Unirea''.
Câteva imagini:

















A doua zi, Marți, 10 iulie, a programului de vară pentru copii, am avut-o ca invitată pe dna Viorica Dobran care i-a inițiat pe copii în confecționarea de motive și flori pe tema Centenarului, iar cei prezenți au realizat creații foarte frumoase ajutați fiind și de voluntarii noștri. De asemenea, am avut o invitată specială, și anume reprezentanta Indiei din Federația Internațională a Comunităților, Tina care le-a vorbit copiilor despre cultura și câteva din obiceiurile Indiei.
Imagini:


















În cea de-a treia zi, Miercuri, 11 iulie, la Tabăra de vară  a venit să le țină copiilor o lecție de educație igienică sanitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor dna dr. Dinescu Carmen de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, iar apoi s-a desfășurat și un atelier de creație cu dna Ecaterina Grecu (au vizionat filmulețe cu maci și floarea soarelui), după care au confecționat maci și floarea-soarelui pe care le-au aplicat pe o planșă ca un tablou, spunându-le că macii reprezintă și dragostea nemărginită a mamei pentru copiii ei. 
Câteva imagini:

















În cea de-a patra zi, Joi, 12 iulie, a venit din nou dna Ecaterina Grecu care, în prima parte a programului, le-a spus copiilor prezenți niște ghicitori, iar în a doua parte a avut loc, de asemenea, un atelier de creație, în cadrul căruia s-au realizat suporturi drăguțe pentru diferite obiecte, au avut pregătite de către dna Grecu niște planșe cu mandale pe care ei a trebuit să le coloreze, aceasta fiind totodată surpriza pe care dna Ecaterina le-a pregătit-o copiilor. 
Câteva imagini:






















În ultima zi din săptămâna a doua a programului de vară, Vineri, 13 iulie, am avut-o ca invitată pe dna inspector de poliție Ioana Indrieș care le-a ținut celor prezenți, o lecție de educație cetățenească și rutieră, după care dna Ecaterina Grecu a desfășurat din nou un atelier de creație în cadrul căruia copiii au creat o lume a dinozaurilor realizând diverse machete. 
Imagini:

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu