SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

sâmbătă, 21 iulie 2018

Tabăra de vară

În săptămâna 16 - 20 iulie 2018, la programul de vacanță al ,,Taberei de vară'', au avut loc alte activități la fel de variate și de interesante.
Astfel, în prima zi din această săptămână, Luni, 16 iulie 2018, copiii prezenți au fost împărțiți în două grupe: prima grupă a avut parte de o surpriză constând în jocuri de societate, pregătită de colegele noastre, dnele bibliotecare Reka Gulyas și Chiru Monica, iar a doua grupă a avut și ea parte de o surpriză, și anume vizionarea filmulețului ,,Epic'', de la creatorii filmului ,,IceAge2''. După aceea, invitata dna Pontoș Andra de la Fundația ,,People to People'', le-a vorbit copiilor despre pericolele Internetului și a traficului de persoane. În ultima parte dna prof. Doina Iliescu le-a povestit despre Tradiții populare.
Iată câteva imagini:

















A doua zi, Marți, pe data de 17 iulie, copiii au fost din nou antrenați în jocuri recreative cu dnele bibliotecare Adelina Boga și Iolanda Demian. De asemenea, dna Iliescu Doina a făcut repetiție la sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea'', după care copiii au vizitat Muzeul Țării Crișurilor, însoțiți de dna Tanca Maria și de dnele bibliotecare Adelina Boga și Iolanda Demian. 
Câteva imagini:









În cea de-a treia zi, Miercuri, 18 iulie, ne-a onorat cu prezența ei dna inspector Ioana Indrieș care le-a ținut copiilor o oră de educație cetățenească și rutieră. Printre invitate s-a numărat și dna dr. Dinescu Carmen care le-a prezentat copiilor obiceiuri sănătoase și programul zilnic din viața unui om. Totodată, dna prof. Tanca Maria a făcut o repetiție la sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea''. 
Imagini:



În cea de-a patra zi, Joi, 19 iulie, copiilor li s-a citit și retroproiectat imagini din povestea ,,Tom Degețel'', iar copiii au ascultat cu deosebit interes și au răspuns apoi întrebărilor puse de dnele bibliotecare. De asemenea, copiii au mai învățat și două cântecele despre zilele și lunile anului în limba engleză, împreună cu invitata noastră și totodată voluntara Anamaria Dombi. 
În ultima parte, dna Ecaterina Grecu a pregătit o altă surpriză la atelierul de creație, confecționând împreună cu copiii prezenți iconițe realizate din mandale pe care ei au trebuit să le coloreze și să le lipească pe CD-uri și să le pună o imagine reprezentând diferite icoane. 
Câteva imagini:





În ultima zi din săptămână, Vineri, 20 iulie, copiii prezenți au repetat cu dna prof. Tanca Maria pentru sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea'', pentru a marca Centenarul Unirii. 
După aceea, au vizitat Muzeul Militar, fiind însoțiți de dna Miorița Săteanu și dnele bibliotecare Marianca Soica și Adelina Boga. 
Iată și imagini:
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu