SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 5 octombrie 2017

5 octombrie - Ziua internaţională a educaţiei

Ziua internaţională a educaţiei se sărbătoreşte în lumea întreagă în data de 5 octombrie începând cu anul 1994. 
Este o realitate faptul că există o preocupare importantă, constantă, la nivel internaţional şi naţional în domeniul educaţiei, atât în ce priveşte educaţia formală, educaţia organizată în instituţii specializate, cât şi legată de educaţia în familie, autoeducaţia şi educaţia pe tot parcursul vieţii. Modele educaţionale de succes sunt transferate şi adaptate diferitelor tipuri de societăţi şi sisteme sociale. 
Sunt unanim recunoscute rolul şi importanţa educaţiei pentru buna evoluţie în viaţă a persoanei, uriaşa influenţă pe care o exercită asupra dezvoltării intelectuale, fizice, morale, estetice, de ansamblu a fiinţei umane.
Biblioteca are locul ei bine definit în procesul de educaţie. 
Parteneră a şcolii, prietena autodidacţilor, îndrumătoarea celor ce caută şi parcurg drumul spre cunoaştere, gazdă a numeroase evenimente culturale şi educaţionale, curriculare şi extracurriculare, biblioteca este deţinătoarea unui adevărat tezaur de cunoaştere, de realizări ale umanităţii, pe care îl împarte cu generozitate prin împrumut la domiciliu sau prin consultare la sala de lectură. 
Educaţie, educatori şi învăţăcei, biblioteca vă urează: "La mulţi ani"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu