SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 11 octombrie 2017

Tomi. O poveste, de Adrian Oprescu

Atât de apreciată și recomandată, cartea ”Tomi. O poveste” aparține unui autor român care în trecutul său s-a confruntat cu metodele comuniste de eliminare a oponenților (reali, posibili sau persoane despre care se considera că ar fi putut, pur și simplu, incomoda regimul), experiență care i-a marcat existența. Începe să scrie la o vârstă înaintată, iar ”Tomi. O poveste” este retrăirea unor momente foarte bune din copilăria sa, alături de câinele său, Tomi.
Ieșiri în natură, în poienițe și păduri, pe câmpuri, în jurul focului de tabără, unde se prăjea porumbul, hoinăreli și bătălii între câini sunt doar câteva exemple de fericite, copilăroase și trecute întâmplări petrecute împreună de băiatul ce se apropia de pragul adolescenței și ștrengarul, asasinul și inteligentul Tomi.
O înțelegere și o acceptare aproape deplină se stabilește între cei doi.
Preferința câinelui pentru el pare bine întemeiată pe gusturi comune, activități în echipă ș.a. Trebuie să existe o explicație, pentru că potrivirea dintre sufletul unui om și al unui necuvântător este o ipoteză cam îndrăzneață.
Oricum, cartea este deosebit de abil scrisă, așa încât înaintând, te găsești trăind alături de personaje, în acele locuri (pe care autorul nu le descrie cu foarte multe amănunte), ca și cum le-ai ști, prins în fericirea copilului dintotdeauna și de pretutindeni, care poate fi egală cu o familie, un prieten apropiat gata oricând să te însoțească și o bicicletă.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu