SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 30 iunie 2011

Aniversările culturale ale lunii iulie

Luna iulie ne întâmpină şi ea cu o serie de evenimente culturale, dintre care amintim aniversarea unuia dintre ,,barzii poeziei româneşti’’.


Alecsandri, Vasile s-a născut la 21 iulie 1821 la Bacău şi a murit la 22 august la Mirceşti. A fost de-a lungul vieţii poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician român, personalitate marcantă a României de-a lungul secolului al XIX-lea. El a fost cel care a introdus în literatura română pastelul.
Opera sa este vastă, cuprinzând: teatru (,,Chiriţa în Iaşi sau două feţe ş-o neneacă’’, ,,Chiriţa în provinţie’’, ,,Chiriţa în balon’’); poezii ( vol. ,,Pasteluri’’, vol. ,,Poezii populare. Balade (Cântice bătrâneşti)’’, vol. ,,Doine şi lăcrămioare’’); proză (,,Istoria unui galben’’, ,,Suvenire din Italia. Buchetiera de la Florenţa’’, ,,Balta-albă’’, ,,Călătorie în Africa’’, ,,Vasile Porojan’’); drame (,,Cetatea Neamţului’’, ,,Despot Vodă’’, ,,Fântâna Blanduziei’’, ,,Ovidiu’’).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu