SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 23 iunie 2011

Păpuşi marionetePăpuşa este considerată jucărie pentru cei mari şi o adevărată minunăţie pentru pentru cei mici. În teatrul de păpuşi ea se numeşte marionetă şi poate fi confecţionată din cele mai variate materiale:lemn, os,metal, cauciuc, carton, material textil etc. Sunt marionete manevrate de sus prin sfori sau îmbrăcată pe mâini ori mânuită prin bare, de sub scenă. Păpuşarul folosind posibilităţile expresive ale degetelor sale dă viaţă în mod direct personajului pe care doreşte să-l joace.
Pentru a vă amuza puţin încercaţi să confecţionaţi chiar voi o păpuşă. Luaţi o şosetă, tăiaţi partea opusă călcâiului, coaseţi un material mai dur, de culoare roşie, în orificiul astfel creat, pentru a reprezenta gura. Pentru ochi aveţi nevoie de doi nasturi, iar pentru nas şi conturul gurii, un material mai gros. Imaginaţia voastră poate fi pusă la treabă, folosiţi un papion pentru personajul masculin şi o pălărie sau un batic pentru cel feminin. Părul poate fi aplicat din fire de lână sau alt tip de material.
Vizitaţi: http://www.legendsandlore.com/sockpuppets.html
Spor la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu