SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 1 iunie 2011

Aniversările culturale ale lunii iunie


Luna iunie, bogată şi ea în evenimente, vine să ne întâmpine cu alte aniversări culturale ale unor scriitori de seamă ai literaturii române şi universale. Din literatura universală o putem aminti aici pe cea mai renumită scriitoare reprezentând literatura pentru copii: Harriet Beecher-Stowe.

Beecher-Stowe, Harriet s-a născut la 14 iunie 1811, în Litchfiled şi a murit la vârsta de 85 de ani, la 1 iulie 1896, în Hartford, Connecticut. De-a lungul vieţii, Harriet Beecher-Stowe a fost o renumită scriitoare americană. A avut o soră şi şase fraţi. Împreună cu Catherine, ea a scris o carte de geografie pentru copii. În 1834 Harriet şi-a început cariera literară câştigând la un concurs, premiul Revistei lunare de Vest.
Opera scriitoarei Harriet Beecher-Stowe cuprinde: romane (,,Coliba unchiului Tom'' , vol. 3); povestiri scurte (,,Hum, fiul lui Buz'', ,,Mama Magpie a lui Mischief'', ,,Veveriţele care trăiesc într-0 casă'', ,,Ideea genială a lui Betty'') şi ficţiune (,,Lady Byron îndreptăţit'', ,,Tirania roz şi alb'').

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu