SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 23 iunie 2011

Origami, o artă pentru toţi






Cuvântul ,,origami'' este de origine japoneză, fiind alcătuit din verbul Oru - a împături şi substantivul Kami - hârtie. Putem numi origami orice formă de împăturire a hârtiei, de la coiful zugravului sau pălăriile de hârtie tip party, până la figuri complexe, cum ar fi dinozauri sau chiar reproduceri tridimensionale arhitecturale şi modele aerodinamice (inclusiv animale de hârtie). Origami este arta, veche de peste o mie de ani, a plierii hârtiei. La începuturile sale, origami era un mod plăcut de a petrece timpul la curtea împărătească japoneză. De-a lungul secolelor, această artă a devenit cunoscută şi-n afara paltului, ajungând artă populară foarte îndrăgită în toată Japonia. În secolul al XVI-lea origami pătrunde în Europa (Franţa şi Spania), sub forma unor mici păsări de hârtie.


Unii au considerat origami ca un simplu joc, dar cei mai mulţi o socotesc artă datorită posibilităţii de a reprezenta în mod creator şi realist diferite subiecte. Adevărata frumuseţe a artei origami este simplitatea, care constă în abilitatea de-a exprima caracteristicile esenţiale ale obiectelor, urmărindu-se simplificarea formelor spre limitele cele mai pure.


Din hârtie colorată se modelează, fără tăieturi sau lipituri, figuri de animale, păsări, bărci, flori, măşti, podoabe pentru zilele de sărbători. Astfel, origami necesită concentrare, fantezie, mobilitatea degetelor. Cine este un fin observator al realităţii, va găsi surse inepuizabile pentru origami.


Descoperiţi arta Origami şi veţi fi, cu siguranţă, mai bogaţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu