SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 25 noiembrie 2010

25 noiembrie - Stop violenţa TV, la bibliotecă

Am promis că revenim cu informaţii referitoare la activităţile din data de 25 noiembrie 2010, desfăşurate la bibliotecă, în cadrul ,,Săptămânii familiei, săptămâna fără TV’’ (22 – 28 noiembrie 2020). Sub genericul Stop violenţa TV, începând cu ora 8:30, s-au desfăşurat o serie de activităţi de atragere a elevilor spre carte şi lectură. Aceste manifestări au fost organizate din iniţiativa Asociaţiei ,,Zibo’’, partener al bibliotecii din luna octombrie din acest an. Chiar dacă acest program este dedicat elevilor din învăţământul preşcolar şi şcolar mic, s-au afiliat şi cei din învăţământul gimnazial şi liceal. Astfel, de la Şcoala cu clasele I-VIII Cheresig, elevii din clasa a VII-a, prof. Gligor Adriana au întreprins o vizită la bibliotecă aflând informaţii utile în ce priveşte mijloacele de informare, drumul cărţii în bibliotecă, secţiile bibliotecii, aranjarea cărţii la raft, alte servicii oferite de bibliotecă.
Periplul a continuat apoi cu elevii din clasa a II-A şi a II-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII Sîntandrei, învăţătoare Hopidea Anca şi Vidican Paula. Într-un mediu propice lecturii s-au întâlnit cu actorul păpuşar Ioana Dagău de la Teatrul de păpuşi ,,Arcadia’’ din Oradea, care le-a interpretat cunoscuta poezie a Ninei Casian: ,,Mură-n gură’’. Discuţiile au continuat pe seama ,,violenţei’’ TV, extinzând subiectul asupra violenţei calculatorului, violenţei fizice şi verbale. Ideea de bază extrasă la finalul activităţii a fost aceea de a nu fi dependenţi de niciun factor extern.
Elevii Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul’’, clasa a VII-a A şi ai Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr’’, clasa a X-a B, profesor Zita Bondar, ne-au păşit pragul, începând cu ora 13:30, desfăşurând un atelier de lucru cu aceeaşi temă, confecţionând diverse afişe. Lucrările au fost expuse pentru a fi vizionate de utilizatorii bibliotecii. Activitatea a continuat cu prezentări de filmuleţe în Power Point, realizate tot de elevi.
Informaţii şi pe televiziunea locală TVS


http://www.tvs.ro/eveniment/4828-muzee-in-locul-televizorului.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu