SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cerc literar la bibliotecă


Cea mai cunoscută poveste de dragoste din istoria omenirii, povestea iubirii dintre Romeo si Julieta, a fost tema primei întruniri din cercul literar organizat la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai'', Secţia pentru copii şi tineret, miercuri, 17 noiembrie 2010, de la ora 17, cu elevii din clasele IX - XII de la Liceul Teologic Greco-Catolic, profesor coordonator Iulia Lorena Barna. Dezbaterile pe această temă i-au determinat pe elevi, profesori şi părinţi să emită diverse păreri asupra iubirii lui Romeo şi a Julietei, de ieri şi de azi: ,,Chiar dacă suntem tributari epocii lor, nu vom vedea o astfel de iubire în zilele noastre, există dragoste, dar se trăieşte altfel'', ,,într-o anumită măsură există şi în noi un Romeo şi o Julieta, însă metodele de exprimare sunt altele'', ,,a trăi dragostea, în viaţa noastră, nu înseamnă a te sinucide''.
Un alt subiect aflat în atenţia participanţilor a fost problema interdicţiilor. Discuţiile au fost destul de aprinse, încheiate cu sfaturile venite din partea unei mămici: ,,Să fie o iubire liberă, cu asumarea de responsabilităţi şi limite de bun simţ, fără influienţe dinafară. Fiecare dragoste este particulară, la vârsta voastră nu este încă momentul profunzimii. Fiecare are liberul arbitru; să nu se pună problema interdicţiilor''.
Partea a doua a acestei manifestări s-a încheiat cu prezentarea pe scenă a unui pasaj din piesa lui Shakespeare, jucat de elevii pregătiţi de profesoara Paula Băliban. La discuţii au mai participat şi profesorii: Corina Stan şi Adrian Podar. Cercul literar se va desfăşura lunar, temele vor fi anunţate din timp.
Felicităm echipa organizatoare!
album foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu