SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 30 noiembrie 2010

1 Decembrie - Ziua Naţională a României


Zi de mare sărbătoare!
Elevii claselor a X-a A, B şi a XI-a C, D, E de la Liceul Teologic Greco-Catolic şi Colegiului Naţional ,,Iosif Vulcan'', coordonaţi de profesorii: Cata Corina, Crăciun Alexandrina, Dacin Angela, Mihincău Dana, Sărmăşan Cristian şi Jurchiş Elena, în straie de sărbătoare, cu steaguri şi cingători tricolor şi-au dat întâlnire la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai'', la Secţia pentru copii şi tineret, pentru a sărbători Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Cu deosebit talent şi simţ patriotic elevii au reconstituit acel momentul istoric ce reprezintă o pagină sublimă a istoriei, o faptă istorică a întregii naţiuni româneşti. Piesa de teatru cu titlul ,,Arc peste timp: 1918-2010'', a punctat cele mai importante momente ale unirii Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei, Banatului şi părţilor ungureşti, cu România. Nelipsită a fost şi hora unirii incinsă la sfârşitul activităţii care a antrenat fiecare suflare românescă.
Desăvârșirea unităţii naţionale a fost şi va rămâne adânc în conştiinţa noastră.
Marii actori:
Cord Daniel, Hirea Alexandra, Bohuş Flavia şi Moş Patricia de la Liceul Teologic Greco-Catolic; Tămaş Cristina, Popa Flavia, Onaca Andrada, Rebaciuc Valentina, Cseke Claudia, Vesa Daniel, Tăsădan Horea, Ursuţa Ionuţ, Kulpinski Ştefan, Nistor Anamaria, Hegeduş Ştefana, Delean Cătălina, Mateş Lavinia şi Pepeneaţă George de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan'' din Oradea,
au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi oferite de bibliotecă - partenerul cultural al acestor două instituţii.
Pentru a întregi imaginea acelui moment elevii au realizat planşe cu personalităţi şi diferite clişee ale marelui eveniment.

4 comentarii:

  1. Delean Cătălina mă cheamă, nu Deleanu Cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. Modificam! asa era trecut numele pe lista primita de la profesoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc mult! Stiu, domnul profesor de istorie mi-a gresit numele.

    RăspundețiȘtergere