SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 24 martie 2017

Aventurile lui Cepelică, de Gianni Rodari

 ”Aventurile lui Cepelică”, de Gianni Rodari, apar pentru prima dată în anii '50, de atunci fiind traduse și reluate în noi și mai noi ediții. Rodari este un cunoscut scriitor și jurnalist italian al secolului XX, apreciat pentru scrierile sale pentru copii, printre care se numără ”Povești la telefon” sau ”Gramatica fanteziei”.
Această carte ne vorbește despre Cepelică, fiul lui Cepeloi, adică fiul unei familii de cepe.
Cepelică poartă, la fel ca frații și surorile lui, un nume ce derivă din cuvântul ceapă. 
După ce stăpânii locului, conduși de Prințul Lămâie, fac o vizită în zona unde trăiesc membrii familiei de cepe, bătrânul Cepeloi este arestat, din motive absolut absurde și trimis pe viață la închisoare.
După acel moment, Cepelică își vizitează tatăl la închisoare și-i promite să studieze ticăloșii din toată lumea, dat fiind că ei sunt cei care rămân liberi, în timp ce oamenii buni intră la închisoare și sunt persecutați, după spusele lui Cepeloi.
Astfel, Cepelică ajunge să cunoască foarte mulți oameni. Cu unii dintre ei o să se împrietenească, pe alții o să-i pedepsească cum va putea pentru ticăloșia lor. Fiecare capitol este un prilej de a cunoaște și rezolva noi situații de viață.
Citiți și distrați-vă. Gianni Rodari ne captează atenția cu personaje și replici haioase, întâmplări tulburătoare și neașteptate, soluții neobișnuite la situații și mai neobișnuite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu