SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 15 martie 2017

Ziua Internațională a Poeziei














Pentru a înțelege cel mai bine rolul pe care îl are poezia în viața unui scriitor sau chiar a noastră, am să încep cu un motto despre poezie:
                                                                    ,,Când citești o poezie,
                                                                    Simți în suflet armonie
                                                                   Și, de-i scrisă cu iubire,
                                                                   Navigăm în amintire
                                                                  Înspre anii cei zglobii
                                                                 Când eram și noi copii.'

,,Ziua Internațională a Poeziei'' este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie, prilej cu care oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o remarcabilă contribuție la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Mii de poeți își expun creațiile prin versuri de o sensibilitate aparte și de o mare dragoste pentru tot ce este frumos, pentru tot ce reprezintă sensibilitate: copilărie, familie, natură, etc.

Se știe că citirea poeziilor ne bucură la fel de mult ca ascultatul muzicii. Tot poeziile sunt cele care ne fac să reflectăm mai mult asupra noastră, ajutându-ne uneori să ,,găsim calea''.
Totodată, poeziile reprezintă adevărate bijuterii literare care aduc natura în sufletele fiecăruia.
Astfel, marcarea Zilei Internaționale a Poeziei este, de asemenea, menită să încurajeze o revenire la tradiția orală, la susținerea recitalurilor de poezie, pentru a restabili un dialog între poezie și celelalte arte, precum teatrul, dansul, muzica și pictura, evidențiind astfel dictonul lui Delacroix: ,,Nu există nicio altă artă fără poezie''.
Se mai spune că poezia este sufletul nostru, prin urmare este viața noastră. O societate cu adevărat superioară scoate la lumină din sufletul său, poeți din cei mai buni, care ajung apoi să cucerească o lume întreagă prin cuvânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu