SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 21 noiembrie 2013

Prima vizită la bibliotecă

Elevii clasei Step by Step de la Şcoala Gimnazială ,,Szacsvay Imre'' Oradea cu învăţătorii Csengeri Bicsak Aranka şi Mihoc Geczi Anamaria au vizitat Secţia pentru copii şi tineret şi au ascultat poveşti citite de liceenii Dimeny Eszter, Toros Noemi, Focze Timea şi Jozsa Jennifer, însoţiţi de profesorul Agoston Palko Emese de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu''. Scopul activităţii a fost iniţierea copiilor mici, din clasa întâi, în lumea cărţilor, deprinderea unui comportament adecvat în bibliotecă.

miercuri, 20 noiembrie 2013

Concurs ,,Îngeraşul''

Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Sincai'' Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Kids Heaven din Iaşi a organizat concursul ,,Îngeraşul’’, ediţia a IV-a '', în data de 18 noiembrie 2013, concurs naţional de educaţie moral-religioasă pentru şcolari şi preşcolari.
Concursul desfăşurat pe două secţiuni ,,Micul îngeraş'' şi ,,Îngeraşul creativ'' are ca scop apropierea şi sensibilizarea copiilor faţă de Dumnezeu, urmărind formarea virtuţilor creştine şi deprinderilor de comportament moral-religios.
Participanţii au avut  de completat un chestionar cu întrebări deschise de tip lacunar, rebusuri, integrame, labirinturi, precum şi completarea unor desene cu utilizarea diferitelor tehnici. La concurs au participat preşcolari din GPP ,,5 Ursuleţi'' Rontău, GPP ,,Prietenii copilăriei'' Sînmartin (Educ. Albu Nicoleta, Şerban Diana, Chiş Laura, Ghiman Nadia, Lazuran Adela), şcolari de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Borod (prof. înv. primar Cacuci Liana, prof. Hodorog Nicoleta), Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr'' şi Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul'' (prof. Bondar Zita), Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan'' (prof înv. primar dr. Donca Maria, prof. înv. primar Panti Rodica), Şcoala Gimnazială ,,Dacia'' (prof. Toth  Mirela şi învăţător Cheregi Felicia).Pentru efortul depus fiecare a primit diplome, dulciuri şi un cadou surpiză din partea organizatorilor.






Biblioteci bihorene: Lectura și cunoașterea - lucrări prezentate la Sim...

Biblioteci bihorene: Lectura și cunoașterea - lucrări prezentate la Sim...: Prof. GHERŢAN Simina-Ioana la Grădiniţa Micherechi-Ungaria împreună cu prof. BENEA Ligia-Rodica G.P.P. Toldi Salonta-Bihor au v...

Biblioteci bihorene: Simpozion naţional la Bibliotecă - Specialişti din...

Biblioteci bihorene: Simpozion naţional la Bibliotecă - Specialişti din...:  Autor: Loredana Ionaş ”Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor a organizat ieri,  cea de-a II-a ediţie a Simpozionului Naţ...

marți, 12 noiembrie 2013

Curs de iniţiere în metodologia Mind Lab

desfăşurat la Oradea, în 4 noiembrie 2013, la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai''. Au participat cadre didactice din învăţământul primar, preşcolar şi bibliotecari.
Mind Lab este o metodologie inovativa de dezvoltare a capacitatii de gandire, a abilitatilor emotionale si sociale,, pornind de la jocuri de strategie. 
Scopul fondatorilor este să transmită


 generaţiei viitoare atât abilităţi cognitive, cât şi deprinderi utile vieţii cotidiene. Acestea vor sprijini tinerii în optimizarea propriului potenţial şi îi vor ajuta să devină mai raţionali, mai fericiţi, plini de succes, oameni care să acţioneze onorabil faţă de semenii lor şi care să-şi valorifice pe deplin talentele înnăscute.

Din 2007 metoda Mind Lab este implementata cu succes si in Romania, fie ca program integrat in oferta educationala a institutiilor partenere, fie ca program extracurricular. In fiecare an mai multe scoli sau gradinite includ Mind Lab intre programele oferite, intrucat raspunde nevoii de a forma competente reale copiilor, de a-i invata cum sa gandeasca, de a face fata constructiv pierderii si castigului, altfel spus, de a-i pregati pentru viata de adult a secolului 21. Cursul a fost sustinut de partenerul zonal Ioana Ştefan de la Timişoara.