După aceea, această serie de copii a vizitat laboratorul de conservare, unde dl. dr. Vasile Deac, specializat pe conservarea colecțiilor de bibliotecă, în efectuarea tratamentelor curente, de intervenție și a altor activități de laborator. Le-a pus la dispoziție un microscop pe care biblioteca noastră îl are în dotare pentru a vedea dintr-un fragment de hârtie cum se pot înmulți microbii.
A doua zi, s-a continuat prezentarea istoriei cărților. După ce au ascultat cu deosebit interes prezentarea pe slide-uri privind istoria scrisului, a tiparului și diferitele imagini cu biblioteci, copiii au avut pregătită o surpriză constând într-un joc care le antrenează mintea, propus de aceleași doamne profesoare Susa Gabriela și Canalaș Liliana. De asemenea, tot în această a doua zi, cu seria a II-a, copiii au pus hârtie la presat folosind indicațiile date de către doamnele bibliotecare.
Apoi, copiii au vizitat și legătoria, unde dna Lili le-a arătat cum se leagă cărțile cu cotorul desprins, le-a explicat ce este acela un forzaț și multe alte lucruri interesante.
În a treia zi și ultima cu seria a II-a, am purtat un mic dialog cu copiii, am adunat împreună impresii din primele două zile, i-am întrebat cum li s-a părut să participe la această tabără, iar copiii au răspuns cu multă bucurie că au fost deosebit de impresionați de cea au văzut și descoperit, de asemenea, s-au simțit foarte bine în compania doamnelor bibliotecare și a invitaților. Din nou, dl. dr. Vasile Deac a adus microscopul care i-a fascinat cu totul pe copii.
După aceea, doamnele profesoare Susa Gabriela și Canalaș Liliana au continuat seria surprizelor cu jocul început săptămâna trecută (în cea de-a doua zi de tabără) - 10 minute de provocare pentru creier. Au venit și cei de la Fundația Euro Education Federation în persoana domnului Joseph-Emanuel Wagner și a lui Andrei Wagner, profesor de arte care le-a pregătit copiilor niște desene pe care să le transpună pe hârtiile presate în ziua precedentă. Copiii au fost foarte încântați de această idee și au realizat lucrări frumoase pe care mai apoi le-am expus pe holul secției copii și tineret.
Iar în ultima parte a acestei zile, copiii au fost în vizită și la cartea veche unde dl. dr. Sana Silviu și Moga Sorin i-a așteptat cu drag pe copii pentru a le împărtăși multe lucruri importante și interesante privind cartea veche.
Totodată, în această ultimă zi cu a doua serie, copiii au fost premiați pentru participare și au promis că vor reveni cu drag la viitoarele tabere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu